Pagina's

woensdag 12 maart 2014

Verzet tegen uitbreiding varkensbedrijf in Winssen


Bewoners in de omgeving van de Begijnenstraat in Winssen verzetten zich tegen de komst van een varkensbedrijf. In 2010 heeft de gemeenteraad ingestemd met de verplaatsing van een varkensbedrijf aan de Geerstraat naar een locatie aan de Begijnenstraat in Winssen. 

Het bezwaar van de bewoners richt zich vooral om het aantal varkens. Het varkensbedrijf mag straks uitbreiden naar 8000 varkens. Op dit moment zijn er 900 varkens in het bedrijf. 

Het college van burgemeester en wethouders zien geen probleem in de uitbreiding. De verhuizing leidt juist tot een verbetering betekent ten opzichte van de huidige situatie aan de Geerstraat. Woningen liggen volgens het college na de verhuizing op een grotere afstand. Doordat aan de Begijnenstraat nieuwe stalsystemen worden toegepast, verbetert de situatie ten opzichte van de huidige situatie aan de Geerstraat, ook al neemt het aantal dieren toe. 

Het wijzigen van het bestemmingsplan om de verhuizing mogelijk te maken moet nog wel door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten