Pagina's

donderdag 6 maart 2014

Hendriks Projectontwikkeling mag bouwen op Hutgraaf


Het bedrijf Hendriks Projectontwikkeling uit Oss is als voorlopige winnaar uit de bus gekomen bij de aanbesteding van de herontwikkeling van de Hutgraaf. Hendriks scoorde op zowel het onderdeel prijs als op kwaliteit het beste. Het gaat om een voornemen tot gunning. Als bezwaren uitblijven kan naar verwachting eind maart door de gemeente overgegaan worden tot definitieve gunning. 

In juli 2013 startte de aanbestedingsprocedure voor de herontwikkeling van de Hutgraaf. Na voorselectie zijn vijf partijen verzocht om een concrete aanbieding te doen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de ontvangst van drie offertes. Na beoordeling van deze drie aanbiedingen is Hendriks Projectontwikkeling uit Oss als duidelijke winnaar uit de bus gekomen. 

Hendriks Projectontwikkeling is een bedrijf uit Oss en niet onbekend in Beuningen. Op dit moment realiseert het bedrijf in opdracht van zorggroep Maas & Waal vijf gebouwen voor Alde Steeg. Het bedrijf heeft ingestemd met de randvoorwaarden van de gemeente. Namelijk dat de Hutgraaf voor eigen rekening en risico wordt ontwikkeld, de voorgestelde invulling aansluit bij het concept van de “vitale wijk”, de openbare ruimte goed beheerbaar is door de gemeente en dat de grondbieding voldoet aan de door het college vastgestelde ondergrens. 

Wethouder Ruimtelijke Ordening Piet de Klein is verheugd over de uitslag. “Het plan van Hendriks stak in meerdere opzichten boven de andere aanbiedingen uit. Ik ben blij dat de aanbesteding de gehoopte kwaliteit heeft opgeleverd en dat er de komende jaren iets moois kan groeien op de Hutgraaf.” 

Naar verwachting wordt eind maart 2014 de gunning definitief en start de planuitwerking. Het voorontwerp bestemmingsplan wordt in september 2014 ter inzage gelegd. In juli 2015 wordt het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld en kan de bouw starten. In 2020 moeten alle woningen en voorzieningen zijn opgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten