Pagina's

woensdag 5 maart 2014

Aanbiedplaatsen in Beuningen voor het afval


De DAR start in de meeste straten in de bebouwde kom van de gemeente Beuningen met de invoering van aanbiedplaatsen. De aanbiedplaatsen zijn aangegeven met een speciale tegel. De aanbiedplaatsen gelden voor uw restafval, gft-afval, plastic verpakkingsafval en voor uw oud papier. 

Door het afval centraal aan te bieden is er minder overlast, verbetert het straatbeeld en kan de DAR efficiĆ«nter inzamelen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de afvalzakken met plastic verpakkingsafval minder verwaaien, waardoor er minder zwerfafval ontstaat. Ook hoeven de voertuigen minder vaak op te trekken en te stoppen en is de inzameling minder belastend voor de vuilnismannen. Bij het kiezen van de locatie voor de aanbiedplaatsen is gelet op een goede bereikbaarheid van de straat, het voorkomen van achteruit rijden, voldoende ruimte voor het afval en een maximaal te overbruggen afstand van ± 50 meter voor bewoners. 

Naast de invoering van aanbiedplaatsen voor huishoudelijk afval, verandert in sommige wijken in Beuningen ook de manier waarop de DAR het gft-afval inzamelen. Dit gebeurt vanaf de eerstvolgende inzamelronde met een zijlader. Inwoners waarvoor de nieuwe regels gaan gelden ontvangen binnenkort een brief van de gemeente.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten