Pagina's

woensdag 19 maart 2014

Gemeente geeft startsein realisatie ambulancepost Elsenpas


De gemeente en de Veiligheidsregio hebben maandag het startsein gegeven voor de realisatie van een nieuwe ambulancepost aan de Elsenpas in Beuningen. Met de komst van de nieuwe ambulancepost aan de Elsenpas is er een optimale spreiding van ambulanceposten ontstaan voor de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. 97% van de inwoners van deze gemeenten kan binnen 15 minuten worden bereikt door de ambulance. 

Op maandag 17 maart werd de akte ten overstaan van notaris De Wit in Nijmegen gepasseerd waarbij de locatie aan de Elsenpas is uitgegeven aan de Veiligheidsregio. Voor de bouw van de ambulancevoorziening heeft de Veiligheidsregio een omgevingsvergunning aangevraagd. 

De ambulancepost wordt een standplaats waar medewerkers hun dienst beginnen en eindigen, kantoor houden en waar vandaan ambulanceauto’s vertrekken voor ziekenhuisritten en spoedgevallen. Het gaat om een tweelaagsgebouw voor ongeveer 24 medewerkers. Deze standplaats is 24 uur per dag bezet en gemiddeld wordt er tien keer uitgerukt met sirene. 

Met de komst van de nieuwe ambulancepost wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Hiermee komen de ambulanceposten van Wijchen en Druten te vervallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten