Pagina's

maandag 3 maart 2014

Nieuwe plannen voor Asdonk terrein


Een groep ondernemers uit Beuningen heeft bij de gemeente een plan neergelegd voor de bouw van Asdonk plaza dat volgens de ondernemers het nieuwe hart van Beuningen moet worden. Op het evenemententerrein aan de Van Heemstraweg tegenover de kerk moet een plein komen van ontmoeting, uitgaan, evenementen, activiteiten, wonen en werken. Naast dat evenemententerrein wil de Beuningse ondernemer Ton Hendrix een complex met horeca en appartementen en tal van maatschappelijke instellingen, zoals een zwembad, dorpshuis, sportschool, een theater, bibliotheek en een vestiging van het Rode Kruis. Later zou zelfs het gemeentehuis naar de Asdonck kunnen verhuizen. 

Dat Beuningen nauwelijks geld heeft, hoeft geen obstakel te zijn wat betreft de ondernemers. Ze zien het als een commercieel project met maatschappelijke inpassingen. Hendrix hoopt wel op een bijdrage van de provincie. "En de gemeente moet de grond beschikbaar stellen. We wachten op groen licht. Dan gaan we het plan verder uitwerken."  

De werkgroep Asdonck Plaza, opgericht vanuit o.a. Harten 4 Groep, bestaat uit 4 inwoners en ondernemers uit Beuningen, die allen een Hart voor Beuningen hebben en aan Beuningen voor eigen rekening een concept masterplan willen aanbieden. De werkgroep bestaat uit een Beuningse ontwikkelaar, architect, stedenbouwkundige en bouwexpert. 

De Gemeente Beuningen is inmiddels geïnformeerd en staat geïnteresseerd tegenover het plan. Voor meer informatie over het plan en het stellen van vragen kunt u terecht op de facebookpagina AsdonckPlaza of via Twitter @AsdonckPlaza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten