Pagina's

dinsdag 18 maart 2014

CDA wil een seniorenproof Beuningen


Het CDA wil Beuningen seniorenproof maken. Ouderen moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en daarom is het belangrijk dat er voor voldoende gelijkvloerse woningen met ruimte voor rollator en rolstoel wordt gezorgd. Het CDA wil vrijwilligers en mantelzorgers actief ondersteunen, door bijvoorbeeld het bieden van respijtzorg; het tijdelijk ontlasten van mantelzorgers. 

Het CDA wil de maatregelen nemen omdat Beuningen in een snel tempo aan het vergrijzen is. In 2025 is bijna een derde van de inwoners van Beuningen 65+. Omdat het aantal plaatsen in verzorgingshuizen ook de komende jaren blijft afnemen moet er nu al geïnvesteerd worden om zorgkosten te besparen in de toekomst. 

Voor het CDA is het daarom belangrijk dat er goede ondersteuning aan cliënten bij de aanvraag van voorzieningen en aanpassingen wordt gegeven. Maar ook een veilige leefomgeving met goede sociale structuur zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. En voldoende voorzieningen voor zorg en welzijn in de buurt. Als nieuwe wijken worden gebouwd moet dit van overwegend belang zijn. 

Inwoners zelf moeten bij het ontwikkelen van zorgbeleid en een seniorenproof Beuningen worden betrokken. Senioren weten als geen ander wat nodig is om op een prettige manier oud te worden in hun eigen buurt. Daarom moeten ook de seniorenverenigingen en gehandicaptenplatform betrokken worden. Deze hebben ervaring en hun sociale netwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten