Pagina's

vrijdag 20 december 2013

Anka Hendriks 4de keer NL kampioen ricochet

14 december is Anka Hendriks voor de vierde keer achter elkaar Nederlands kampioen ricochet geworden. Anka, geboren en getogen in Ewijk, speelt al jaren bij LCB in Beuningen. Sinds haar eerste wedstrijden in 2009 is dit het tiende kampioenschap dat ze binnensleept. Anka won eerder ook toernooien in Duitsland en Hongarije.

Op het moment zijn er binnen ricochet, een balsport vergelijkbaar met squash, maar met een kleinere racket, lichtere bal, en kleinere speelruimte, nog weinig deelnemers aan toernooien. "Dit is erg zonde," zegt Anka, “het is nog steeds een beginnende sport. Er zijn gewoon heel veel mensen die het alleen nog als hobby zien.

Mede daardoor steekt Anka eigenlijk met kop en schouders boven de rest van de vrouwen uit. Om extra uitdaging te vinden, doet ze ook mee met de mannen. Het mannentoernooi bestond uit een A- en een B-poule, ze werd derde in de B-poule en elfde overall.

Anka is nu vier maal op rij Nederlands kampioen geworden, echt een prestatie van formaat! Daarom feliciteerde Geert Hendriks, wethouder sport, haar persoonlijk op het gemeentehuis. Ze won daarnaast de laatste drie Nederlandse open toernooien. Dit toernooi vindt weer plaats in maart 2014, waar Anka haar titel gaat verdedigen. De gemeente Beuningen wenst haar weer veel succes!

Bron:Gemeente beuningen