Pagina's

donderdag 5 december 2013

Rechercheonderzoek strafbare feiten in Beuningen


De politie heeft woensdag meerdere doorzoekingen verricht in panden in zowel Gelderland als in Duitsland. De doorzoekingen zijn verricht in totaal twaalf panden waaronder woningen maar ook bedrijfspanden in Beuningen,Wijchen, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, München, Kranenburg en Nijmegen. 

Het onderzoek gebeurde in het kader van een groot opsporingsonderzoek naar diverse strafbare feiten, waaronder diefstal van voertuigen, handel in gestolen auto-onderdelen, handel in hennep en witwassen. Deze actiedag is een gezamenlijk initiatief van de Regionale Recherche Oost-Nederland, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, ondersteund door Defensie. 

Bij de actie zijn diverse goederen in beslag genomen zoals een Ferrari, een Porsche en een Audi. Ook is er veel administratie en een grote inventaris gestolen auto-onderdelen aangetroffen. De politie heeft ruim een halve kilo cocaïne, negen kilo amfetamine en vijftien zakken wiet in beslag genomen. Bij één inval werd in een bedrijfspand en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo’n 2000 planten. De stroom bleek illegaal afgetapt en de kwekerij is ontmanteld. Ook zijn er meerdere vuurwapens in panden aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten