Pagina's

donderdag 26 juni 2014

Omwonenden ARN maken zich zorgen


Een aantal bewoners van de Karpershof en de Hogewaldstraat hebben bij de gemeente Beuningen hun zorgen geuit over het aantal toegenomen incidenten bij de ARN in Weurt. Ook hebben de bewoners klachten over de gebrekkige informatie vanuit de gemeente Beuningen. 

Op 23 januari 2014 woedde rond half vijf in de nacht een grote brand bij de ARN. Toen de bewoners die zelfde ochtend informeerde bij de gemeente kon de gemeente die ochtend geen nadere informatie verstrekken. Pas om half 12 moesten de bewoners via Twitter vernemen dat er een grote brand was bij de ARN. 

Uit een gesprek tussen de bewoners van de wijk met de burgemeester eerder deze maand bleek dat vanwege het voorkomen van paniek, de burgemeester gekozen heeft om geen waarschuwingen af te geven aan de omwonenden van de ARN. De burgemeester noemde dat het de verantwoordelijkheid is van de burgers dat om hun ramen en deuren te sluiten. De bewoners vinden dat er juist paniek ontstaat indien er geen relevante of geruststellende informatie wordt gegeven. De gevolgen van de brand zijn immers door de rook en geur merkbaar. 'De adviezen van de brandweer, gebaseerd op objectieve waarnemingen zijn op dat moment voor de omwonenden erg wenselijk,' aldus de bewoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten