Pagina's

dinsdag 3 juni 2014

CDA wil mening inwoners over windmolens


Het CDA Beuningen vindt dat het college eerst aan de inwoners moet vragen hoe ze denken over de komst van windmolens. Het CDA vindt dat het college voor de troepen uitloopt door twee locaties aan te wijzen voor windmolens in een brief aan de provincie Gelderland. 

Gelderland heeft zogenaamde zoeklocaties aangewezen. Voor Beuningen gaat het dan om drie locaties voor zo’n tien windmolens. Twee locaties zijn voor het college bespreekbaar: ten noorden en ten zuiden van de Maas en Waalweg. De eerste voorkeur gaat daarbij uit naar het zuidelijk gelegen deel langs de Maas en Waalweg in Winssen. 

Deze locaties zijn in 2008 door de raad nog afgewezen na diverse onderzoeken, onder andere omdat dit soort molens absoluut niet in het landschap past. Er was destijds veel verzet, onder meer door de stichting Tegenwind.

Het CDA vindt dat het college nu niet op eigen houtje over het plaatsen van windmolens in Beuningen het voortouw moet nemen. Het is zaak om eerst te luisteren naar de inwoners! Een zorgvuldige raadpleging van de inwoners én een uitspraak van de gemeenteraad is noodzakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten