Pagina's

dinsdag 17 juni 2014

Kunstgras trainingsvelden voor Roda '28 en WVW Weurt


Voetbalverenigingen WVW Weurt en Roda ’28 krijgen een kunstgrasveld voor trainingen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Voor Roda '28 wordt het kunstgras trainingsveld wat nog op het Hutgraaf ligt verhuist naar sportpark de Boshof in Winssen. Voor voetbalvereniging WVW Weurt wil het college een krediet beschikbaar stellen van maximaal 77.000 euro voor de aanleg van een nieuw veld. 

Voetbalverenigingen WVW Weurt en Roda ’28 hebben eerder aangegeven behoefte te hebben aan een kunstgras trainingsveldje van ± 50 bij 50 meter op hun sportparken. Beide verenigingen kampen in de herfst- en winterperiode met slechte trainingsvoorzieningen. De kwaliteit van de trainingsvelden laat te wensen over door het intensieve gebruik en de natte jaargetijden. Verenigingen wijken uit naar hun speelvelden hetgeen weer tot gevolg heeft dat deze op wedstrijddagen afgekeurd worden. De verenigingen wijken soms uit, tegen betaling, naar (kunstgras)sportvelden in de directe omgeving. 

In overleg met de aannemer van het trainingsveldje van de Hutgraaf en na onderzoek naar de staat van onderhoud is duidelijk geworden dat het veld nog zeker 20 jaar gebruikt kan worden. De verplaatsing en de aanleg van de velden gaat maximaal 154.000 kosten. De gemeenteraad moet later dit jaar nog wel een besluit nemen over de velden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten