Pagina's

vrijdag 14 maart 2014

Wijchen akkoord met saunacomplex Berendonck


Bij recreatieplas De Berendonck komt een groot wellness- en saunacomplex. De gemeenteraad van Wijchen heeft ingestemd met aanpassing van het bestemmingsplan. Het gebouw van Thermen Berendonck wordt 19 meter hoog en er komen 700 parkeerplaatsen. 

Het saunacomplex in Wijchen wordt de tweede vestiging van Thermen Bussloo. De nieuwe vestiging van Thermen lijkt in veel opzichten op het wellnesscentrum dat aan de rand van de recreatieplas in Bussloo is gevestigd. In tegenstelling tot de vestiging in Bussloo komt er echter geen hotel bij het wellnesscomplex. 

De bouw van Thermen Berendonck is omstreden omdat het midden in het groen rond de recreatieplas komt te staan. Het gebied is met name ook populair bij wandelaars en fietsers uit het Nijmeegse Dukenburg. Ook vrezen sauna-ondernemers in de omgeving voor hun toekomst. 

Wijchen wil het complex toestaan om met de inkomsten De Berendonck gratis toegankelijk te kunnen houden. De Wijchense gemeenteraad wil wel dat de sauna zo goed mogelijk in de omgeving wordt ingepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten