Pagina's

maandag 17 maart 2014

Cobussen van BN&M zet zich in voor Waasdaa


De bezoekers en organisatie van het Beuningse jongerencentrum Waasdaa zien niks in een verhuizing naar de kelder van het gemeentehuis. Dat zegt raadslid Pascal Cobussen van BN&M na een gesprek met de jongeren. Cobussen verwijt de politieke partijen dat ze jongeren geen inspraak geven en voor hen willen beslissen. 

Het jongerencentrum Waasdaa is al vier jaar gehuisvest in het oude gebouw van de Beuningse Boys aan de Hutgraaf in Beuningen. Door de recente bouwplannen voor de Hutgraaf moet het huidige centrum in 2015 wijken voor woningbouw. Van te voren wisten de organisatoren en stichting perspectief dat er in de toekomst gebouwd zou worden, echter schiet het velen in het verkeerde keelgat dat men als alternatieve locatie de kelder van het gemeentehuis noemt. 

Zowel perspectief als de jongeren van Waasdaa zien de oude basisschool Klavervier als geschikte nieuwe locatie. Voor Cobussen staat voorop dat de politiek samen met de jongeren naar een nieuwe locatie gaat zoeken. “Als raadslid blijf ik me hier sterk voor maken en bestrijd ik de onwetendheid en ondeskundigheid van de partijen die te ver van de jongeren af staan en ze het liefst de kelder in schoppen”, aldus Cobussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten