Pagina's

woensdag 26 maart 2014

Stichting Generatiepark zorgt voor onderzoek integriteit raadsleden


Burgemeester Carol van Eert heeft een onderzoek ingesteld naar de handelswijze van vier van de deelnemende partijen van de gemeenteraadsverkiezingen. Het onderzoek volgde naar een e-mail van de Stichting Generatiepark met de vraag of partijen uit de gemeenteraad op een te produceren spandoek zouden willen staan als ondersteuning voor het Generatiepark. Om op het spandoek te komen moesten de vier partijen wel een aantal toezeggingen doen. 

Zo moeten de partijen de bouwplannen intrekken voor de grond kerkpad/Leegstraat en instemmen met een Generatiepark op deze locatie. Een langdurige gebruikersovereenkomst aangaan met het Generatiepark van minimaal dertig jaar. En ermee instemmen dat de gemeente bij het buurtproject enkel een faciliterende rol heeft. 

Burgemeester van Eert gaf in de gemeenteraad aan niet anders te kunnen handelen dan een onderzoek in te stellen zodat raadsleden straks de eed dan wel de gelofte af kunnen leggen zonder dat zij zichzelf en daarmee het openbaar bestuur een hele slechte dienst bewijzen. Carol van Eert vind het verder een slechte zaak hoe de Stichting Generatiepark de partijen hebben benaderd. 

Een commissie heeft de 21 geloofsbrieven van de raadsleden onderzocht en in orde bevonden. De commissie heeft kennis genomen van het feitenonderzoek en er is geen aanleiding om de raadsleden niet toe te laten. Eerder al heeft de burgemeester toegezegd dat de betrokken partijen correct hebben gereageerd op de mail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten