Pagina's

donderdag 24 juli 2014

Zwemmersjeuk Groene Heuvels Ewijk


Zwemmers in recreatieplas De Groene Heuvels in Ewijk kunnen mogelijk last krijgen van zwemmersjeuk, dit laat de provincie Gelderland weten. De provincie heeft al meerdere klachten ontvangen van zwemmers over zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk ontstaat door parasieten in de uitwerpselen van watervogels. De aanwezigheid van zwemmersjeuk kan niet goed worden gemeten, dat maakt het moeilijk te voorspellen waar en wanneer het zich zal voordoen. 

Zwemmers die in aanraking komen met de parasieten kunnen huidklachten krijgen. Allergie speelt hierbij een belangrijke rol, vandaar dat de ene persoon er veel meer last van kan hebben dan de andere. Door herhaalde blootstelling kan de allergie verder toenemen. De klachten verdwijnen uiteindelijk geheel. Zwemmers kunnen zelf de kans op huidirritatie vanwege de parasiet verminderen door niet te zwemmen in de buurt van veel waterplanten of riet, omdat daar veel larfjes kunnen zitten. Ook is het aan te raden direct na het zwemmen te douchen, af te drogen en droge kleding aan te trekken. 

Actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater kunt u vinden op www.zwemwater.nl of op pagina 390 van de teletekstpagina's van Omroep Gelderland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten