Pagina's

woensdag 9 juli 2014

Verkeersmaatregelen doorkomst 4daagse in Beuningen


Bewoners langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse moeten woensdag 16 juli rekening houden met een parkeerverbod van 06.00 tot uiterlijk 18.00 uur. Ook is de route in Beuningen en Weurt de gehele dag gesloten voor verkeer. Bewoners moeten er voor zorgen dat hun auto op dinsdagavond al niet meer langs de route staat. Wie de auto wel laat staan riskeert een boete, of in het ergste geval kan het voertuig worden weggesleept. 

De wandelaars komen vanuit Wijchen over de Wilhelminalaan Beuningen binnen. Daarna gaan ze via de Burgemeester Geradtslaan, de Haagstraat, de Hogewaldstraat en de Van Heemstraweg weer richting Nijmegen. In Weurt loopt men rechtdoor Nijmegen binnen via de sluis. 

Sommige wijken in Beuningen zijn de hele dag lastig bereikbaar. Als u onverhoopt toch met de auto een woonwijk aan de route wilt verlaten, dan kan dit altijd op één plek. Voor de woonwijk de Duivenkamp kan men via de Fazantlaan oversteken naar het Amaliaplein. Bewoners van De Hoeve kunnen oversteken via de Disselboom, voor de wijk Beuningse Plas zijn er oversteek plaatsen bij de Lagunesingel/Wolfsbossingel en de Nieuwe Pieckelaan. 

Reizigers die gebruik maken van de bus moeten er rekening mee houden dat de bus niet rijd op woensdag of een aangepaste route heeft. Lijn 5 en lijn 11 rijden tussen 08.00 en 18.00 uur vanaf de Leigraaf via de Schoenaker en de A73 rechtstreeks van en naar Nijmegen. Bij de rotonde McDonald's is een tijdelijke halte aanwezig. De haltes van buslijn 85 in Beuningen en Weurt komen te vervallen vanaf 08.00. De busdienst zet vroegritten in tijdens de 4daagse om de wandelaars ’s ochtends naar de stad te brengen. Dit gebeurt op de wandeldagen vroeg in de ochtend. Let op: u kunt alleen meereizen met een geldige Blarenpas voor wandelaars. Andere vervoersbewijzen zijn niet geldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten