Pagina's

dinsdag 29 juli 2014

Provincie trekt waarschuwing zwemmersjeuk in


De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor zwemmersjeuk in recreatieplas De Groene Heuvels in Ewijk ingetrokken. Uit onderzoek is gebleken dat er in de zwemzone geen besmette slakken meer aanwezig zijn. Daarnaast zijn er in de afgelopen dagen geen gezondheidsklachten gemeld bij de GGD, de beheerder van de recreatieplas en het Provincieloket. 

De waarschuwing voor zwemmersjeuk werd 22 juli 2014 ingesteld, nadat er een groot aantal klachten bij de GGD en de provincie waren binnengekomen. De meeste klachten over zwemmersjeuk doen zich doorgaans voor aan het begin van het zwemseizoen, tijdens een periode met veel zon en hogere temperaturen. Omdat de parasiet van nature voorkomt in oppervlaktewater, blijft de kans zwemmersjeuk op te lopen altijd bestaan. 

De aandoening is hinderlijk, maar verder onschuldig. Zwemmers kunnen zelf de kans op huidirritatie van de parasiet verminderen door niet te zwemmen in de buurt van veel waterplanten of riet. Ook is het aan te raden na het zwemmen direct te douchen, af te drogen en droge kleding aan te trekken..

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op www.zwemwater.nl, de teletekstpagina's van Omroep Gelderland en NOS teletekst pagina 725

Geen opmerkingen:

Een reactie posten