Pagina's

donderdag 3 juli 2014

Beuningen neem deel aan Dag van de Democratie


Beuningen geeft gehoor aan de oproep van ProDemos en gaat zaterdag 13 september deelnemen aan de dag van democratie en rechtsstaat. De gemeente gaat voor de Dag van de Democratie een programma opstellen. De gemeenteraad wil aan de inwoners laten zien dat zij democratie belangrijk vinden. Wat de gemeente die dag gaat doen is nu nog niet duidelijk. 

De algemene ledenvergadering van de Verenigde Naties heeft 15 september uitgeroepen tot de Dag van de Democratie. Sinds 2007 wordt deze dag internationaal gevierd. De dag van de democratie heeft als doel mensen te laten beseffen hoe belangrijk het is om in vrijheid hun stem te kunnen laten horen. 

ProDemos verzorgt tijdens de Dag van de Democratie onder andere rondleidingen, door de Ridderzaal, het Binnenhof en de Eerste en Tweede Kamer. Ook biedt ProDemos doe-het-zelfhandleiding aan voor gemeenten. Verder informeert Prodemos bij verkiezingen met de StemWijzer, de StickerStemWijzer en informatiebijeenkomsten. En ondersteunt de organisatie de nieuwe generatie raadsleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten