Pagina's

donderdag 10 juli 2014

GroenLinks voor behoud groen bij reconstructie van Heemstraweg


Wethouder de Klein gaat op verzoek van GroenLinks, samen met de klankbordgroep en experts, opnieuw kijken of er groen behouden kan worden bij de reconstructie van de van Heemstraweg in Weurt. GroenLinks is bang dat er na de reconstructie weinig overblijft van de groene entree van Weurt. 

Volgens de wethouder moet er opschoning van het bestaande groen plaatsvinden omdat er de laatste jaren veel takken uit de bomen zijn gewaaid en er zelfs bomen zijn omgewaaid. Ook moet er minimaal 1 oude eik worden gekapt om ruimte te creëren. 

De gemeente gaat het kruispunt bij Weurt aanpakken om de veiligheid van fietsers te verbeteren. Ook moet het nieuwe kruispunt noord en zuid Weurt beter met elkaar verbinden voor voetgangers en fietsers. In het midden van het kruispunt wordt ruimte gecreëerd voor een groene invulling. Dit moet het oversteken van de Van Heemstraweg sterk verbeteren. Voor de bomen die gekapt gaan worden komt wel nieuw groen in de plaats. Het kan alleen een aantal jaren gaan duren voordat het groen is hersteld in de huidige staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten