Pagina's

dinsdag 1 juli 2014

CDA wil geen marktwerking hulp bij huishouden


Het CDA wil dat er een integrale aanpak is, waarbij de gemeente de regie in de zorgverlening houdt. Daarom kan het CDA zich niet vinden in het plan van het college om de huishoudelijke hulp uit te besteden aan een marktpartij. Dit zou volgens het college de uitgaven voor Hulp bij het huishouden omlaag brengen. 

Het CDA vindt dit geen goede optie. De regie ligt dan namelijk niet meer bij de gemeente, maar bij een marktpartij. Die bepaalt uiteindelijk hoeveel huishoudelijke hulp de aanvrager krijgt. Op terreinen als zorg, openbaar vervoer en energievoorziening is al duidelijk dat dit niet altijd positief uitvalt. 

Het CDA ziet liever dat het College een voorstel uitwerkt om de uitgaven voor Hulp bij het Huishouden omlaag te brengen door versobering van het indicatieprotocol en de PGB regeling voor Hulp bij het Huishouden. Dit door duidelijke keuzes te maken. De pijn moet daarbij niet door de meest kwetsbaren geleden worden. Door het persoonsgebonden budget nadrukkelijker te benutten kunnen volgens het CDA de kosten ook omlaag. De aanvrager bepaalt zelf waar hij de hulp inkoopt en de het ‘meeste waar voor zijn geld krijgt’. Bovendien lijkt het PGB goedkoper te kunnen dan de regie neer te leggen bij een aanbieder, aldus het CDA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten