Pagina's

maandag 3 februari 2014

Voorlopig geen hospice in Beuningen


Een hospice in de gemeente Beuningen is voorlopig nog niet haalbaar. Dit is gebleken uit een onderzoek van O-Klantonderzoek en initiatiefnemers van de Harten 4 groep. Door het onderzoek is er twijfel ontstaan of de 3 bedden voldoende bezet zouden zijn. Het plan om een zorginstelling te ontwikkelen voor een laatste rusthuis voor terminaal zieken die nog maximaal 3 maanden te leven hebben kon op veel steun rekenen van de Beuningse gemeenschap. 

De conclusie van het onderzoek is dat het op dit moment niet raadzaam is om aan de behoefte van de inwoners tegemoet te komen door een zorginstelling te ontwikkelen met drie bedden. De bezettingsgraad zou op dit moment te laag zijn. Met hospices in Nijmegen en Druten en binnenkort in Wijchen, zou de regio al voldoende voorzien zijn. 

Dat een hospice nu niet haalbaar is wilt niet zeggen dat het plan geheel van tafel is. De komende jaren blijven de initiatiefnemers samen met inwoners de ontwikkelingen hieromtrent volgen. Indien er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen gaan de initiatiefnemers wederom met het plan aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten