Pagina's

dinsdag 18 februari 2014

Forse tekorten verwacht bij Stadsregiotaxi


De Stadsregio Arnhem Nijmegen verwacht ook voor 2013 en 2014 forse tekorten bij de Stadsregiotaxi. In 2011 was er al een tekort van ruim 66.000 euro bij de Stadsregiotaxi en in 2012 is dit tekort opgelopen naar 700.000 euro. Naar verwachting zal in de eerste helft van 2014 meer duidelijkheid zijn hoe groot het tekort is en wat de gevolgen zijn voor Beuningen. 

De gemeente Beuningen heeft de Stadsregio verzocht om de tekorten binnen de diverse mobiliteitsprogramma’s op te vangen. De Stadsregio heeft Beuningen al laten weten dat er geen ruimte is om tekorten bij de Stadsregiotaxi op te vangen. 

De Stadsregiotaxi is een Collectief Vraagafhankelijk Vervoerssysteem voor iedereen binnen de regio Arnhem – Nijmegen. Voor de Stadsregiotaxi rijden normale taxi’s met een lage instap en taxibusjes voorzien van een lift. Daardoor is de Stadsregiotaxi voor iedereen toegankelijk, die zelfstandig kan reizen. Ook voor mensen met hulpmiddelen zoals een rollator, scootmobiel, looprek of rolstoel. De Stadsregiotaxi verzorgt bijna 500.000 ritten per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten