Pagina's

maandag 24 februari 2014

Actie CDA voor behoud zwembad De Plons


Als het aan het CDA ligt blijft zwembad De Plons open en moeten basisscholen in de gemeente Beuningen schoolzwemmen kunnen blijven aanbieden. Om hun steun aan De Plons kracht bij te zetten bezochten Pim van Teffelen en Rob Martinus namens het CDA vrijdag het zwembad. Zwemlerares Brenda plaatste een actieposter van het CDA in de attentieborden in het zwembad. 

Met de actieposter wil het CDA Beuningen onderstrepen dat wat haar betreft het zwembad open blijft de komende vier jaar. Doelgroepen als de reumavereniging, Senioren Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen, lichamelijk en geestelijke gehandicapten moeten van het CDA ook na mei volgend jaar in het bad terecht kunnen. Dit geldt ook voor synchroonzwemvereniging Cadans en de Dolfijnen. 

Voor het CDA is en blijft schoolzwemmen belangrijk omdat er jaarlijks in Nederland 80 volwassen en kinderen verdrinken. Zwembad de Plons verstrekt gemiddeld 1200 zwemdiploma’s per jaar. Een voorziening als de Plons is van elementair belang in onze gemeenschap, aldus het CDA. 

De sluiting van het zwembad staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bij de meeste partijen op de agenda omdat het college van VVD en BN&M het zwembad eerder dit jaar wilde sluiten wegens de kosten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten