Pagina's

woensdag 5 februari 2014

College staakt overleg Generatiepark



Het college van burgemeester en wethouders heeft het overleg gestaakt met stichting Generatiepark uit Winssen omdat er zonder overleg een enquête over de plannen voor het dorpspark is afgenomen door de stichting. 

Vorige week kondigde Leonie Overdijk van stichting Generatiepark aan dat er een enquête zou worden gehouden om te kijken hoe de inwoners van Winssen over de plannen denken. 

Het college wilde graag de enquête graag verbeteren, maar dat liet de stichting volgens wethouder Piet de Klein niet toe. "We zouden alles in goed overleg doen. Nu dat niet is gebeurd, is er geen basis om verder te praten”, aldus de wethouder. Volgens wethouder Piet de Klein was de enquête te sturend.

Tegenover Webfm heeft de stichting Generatiepark verbaasd gereageerd dat de gemeente de stekker eruit heeft getrokken. Volgens woordvoerster Leonie Overdijk wilde de gemeente dat de stichting een enquête zou houden en was dat ook al afgesproken.

Overdijk benadrukt dat het generatiepark een burgerinitiatief is. ”We hebben steeds het gevoel dat bij alles wat we doen de gemeente alle touwtjes in handen wil hebben. Op deze wijze worden we als burgers heel erg ingedamd,” zo meent Overdijk.

De initiatiefnemers gaan nu op zoek naar de steun van politieke partijen. Ook met de enquête gaan ze gewoon door.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten