Pagina's

vrijdag 7 februari 2014

CDA gaat voor een breed Sociaal Beraad


CDA Beuningen stelt in haar verkiezingsprogramma voor om een breed Sociaal Beraad in te stellen. Door de steeds ouder wordende inwoner neemt de vraag naar zorg en hulp toe. De rijksoverheid stoot steeds meer taken af en de gemeente wordt steeds meer verantwoordelijk voor deze zorg en hulp. 

Vroegtijdig signaleren van medische en sociale problemen is hierbij van groot belang. Bovendien heeft het een grote preventieve werking. Maar ook het signaleren van armoede is belangrijk. Ongeveer 325 gezinnen in Beuningen zijn aangewezen op de Wet Werk- en Bijstand. En dit worden er alleen maar meer. Maar het beschikbare geld hiervoor wordt steeds minder. 

De gemeente kan niet alleen zoeken naar oplossingen voor armoede. Het consultatiebureau voor ouderen kan daar bijvoorbeeld bij helpen. Maar ook het maatschappelijk middenveld moet gesprekspartner zijn voor de gemeente zoals scholen, gehandicaptenorganisaties, vrouwenorganisaties, kerken, milieubeweging en de voedselbank. 

Daarom wil het CDA een breed Sociaal Beraad dat als brugfunctie moet werken tussen inwoners, gemeente en andere organisaties. De menselijke maat moet uitgangspunt zijn. Zo dragen we door solidariteit samen de zorg voor mensen die dat door ziekte en ouderdom niet meer zelf kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten