Pagina's

donderdag 20 februari 2014

CDA een Hartverwarmend Ewijk


Voor het CDA Beuningen is het centrum van Ewijk één van de grootste uitdagingen voor de komende raadsperiode. Om een leegloop van de winkels tegen te gaan wil het CDA de Klef in Ewijk aantrekkelijk maken voor ondernemers. Op deze manier hoop de partij dat nieuwe winkels zich er gaan vestigen. 

In 2009 is door de Beuningse gemeenteraad de Structuurvisie Ewijk vastgesteld. Dit plan is de basis voor het opknappen van het centrum en directe omgeving. Winkels, wonen en zorg krijgen in dit plan prioriteit maar ook de herbestemming van de Duivendonck krijgt in deze plannen een centrale plaats. Ook worden de plannen voor de Keizershoeve II en III verder gerealiseerd. 

Het CDA maakt zich sterk voor het doortrekken van de Ooygraaf en een veilige ontsluiting via de Batenplak naar de van Heemstraweg. Ook een busverbinding naar het centrum van Ewijk via de Ooygraaf staat op het verlanglijstje van het CDA. Om dit mogelijk te maken zou Lijn 5 vanaf de Leigraaf in Beuningen door kunnen rijden naar Ewijk. Het centrum van Ewijk wordt zo een beter bereikbare en gezellige plek om te winkelen en elkaar te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten