Pagina's

maandag 27 januari 2014

Geen meerderheid voor Generatiepark op gewenste locatie


Een motie van de oppositie partijen in de Beuningse gemeenteraad om het generatiepark te realiseren op de door de stichting gewenste locatie, heeft geen steun gekregen van BN&M en de VVD. PvdA, GroenLinks en CDA vinden dat het veel te lang duurt en dat de huidige werkwijze geen recht doet aan een burgerinitiatief. 

Volgens Ria Straathof van de PvdA is het plan wat de stichting heeft ingediend een burgerinitiatief maar wordt het zo niet behandeld. “De stichting heeft de gemeenteraad niet gevraagd mee te denken maar heeft een compleet plan ingediend en het dient het als zodanig te worden behandeld” , aldus Straathof. Volgens het CDA pakken we de kans nu niet om te laten zien dat we er voor de burger zijn.

 Een groep Winssenaren heeft het idee opgepakt om een park te creĆ«ren aan de kerkpad/leegstraat voor inwoners van alle leeftijden. Het park moet op de plek komen waar nu nog een trapveld ligt en in de toekomst woningen gebouwd gaan worden. 

Van Beuningen van BN&M verwijt op zijn beurt dat de oppositie met de motie de spelregels tijdens het spelen van het spel wil veranderen. De motie zou volgens hem weinig toevoegen aan dat gene wat al is afgesproken in de raad. Alle partijen hebben zich eerder uitgesproken voor een generatiepark in Winssen.

Gerelateerd(e) bericht(en)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten