Pagina's

vrijdag 24 januari 2014

Beuningenaren aangehouden bekerduel NEC


De politie heeft een 22 jarige man uit Weurt en een 23 jarige man uit Beuningen aangehouden voor openlijke geweldpleging voor het bekerduel NEC tegen F.C Utrecht. Woensdagavond even voor 19.00 uur zijn voor aanvang van de wedstrijd enkele bussen met F.C. Utrecht supporters bekogeld. Er werd onder meer met stenen, hout en zwaar vuurwerk gegooid. 

De groep die de bussen bekogelde bestond uit 40 á 50 personen en waren allen donker gekleed. Het incident vond plaats op de Neerboscheweg in Nijmegen ter hoogte van het ‘kasteeltje van de Baron’. De supportersbussen werden door de groep opgewacht. Zij zaten verstopt in de bosschages. 


Bij het NEC-stadion wilden de Utrechtse fans vervolgens verhaal halen. Dat wist de politie te voorkomen. Diverse bussen liepen schade op en een aantal Utrecht-fans is gewond geraakt door het sneuvelen van de ruiten. En bij het begeleiden van de Utrecht supporters naar stadion De Goffert zijn ook stewards en agenten licht gewond geraakt, zo bevestigt een politiewoordvoerder. Exacte aantallen kan hij niet geven. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten