Pagina's

maandag 6 januari 2014

Financiële meevaller bodemsanering Hutgraaf


De gemeente Beuningen heeft 30.000 euro bespaard op de bodemsanering op de Hutgraaf in Beuningen. De meevaller is veroorzaakt omdat de kosten voor het afvoeren en verwerken van de verontreinigde grond lager zijn uitgevallen. In het totaal heeft de sanering 239.000 euro gekost. De gemeente Beuningen moet uiteindelijk de helft van de kosten zelf betalen. De andere helft is voor rekening van de provincie Gelderland. 

In 2009 is bodemverontreiniging geconstateerd op het noordelijke deel van het terrein de Hutgraaf. Hoewel deze verontreiniging geen gevaar voor de volksgezondheid opleverde, moest de bodem wel gesaneerd worden om woningbouw in de toekomst mogelijk te maken. 

In juli 2013 gaf de gemeenteraad groen licht voor het opstarten van de herontwikkeling van de Hutgraaf. Op het terrein aan de oostkant van de kern Beuningen moet een nieuwe wijk ontstaan. Waarschijnlijk wordt begin 2014 bekend welke partij de grond van de gemeente koopt en haar plan voor de Hutgraaf verder mag uitwerken. Afhankelijk van de bij dit plan horende fasering kunnen de eerste woningen in 2015 worden opgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten