Pagina's

vrijdag 10 januari 2014

Bezwaar huisvesting Poolse seizoensarbeiders

De gemeente Beuningen gaat opnieuw bekijken of de huisvesting van 20 seizoensarbeiders op een aardbeienkwekerij in Winssen kan worden toegestaan. Eerder was er door de gemeente al een vergunning verstrekt, maar de buren van de aardbeienkwekerij hebben bezwaar gemaakt. 

De seizoensarbeiders zouden worden ondergebracht in een omgebouwde veldschuur aan de Molenstraat in Winssen. De buren maken bezwaar omdat zij een een vergunning hebben voor een melkveehouderij. Hierdoor mag er in een straal van 100 meter geen woonruimte worden gebouwd. Verder maken de bezwaarmakers zich zorgen over de controle op de huisvesting van de seizoensarbeiders. Zo is het aantal medewerkers dat in de schuur kan slapen onduidelijk. 

Het college van B en W gaat nu uitzoeken of er overlast kan zijn van geluid en geur. Ook wordt onderzocht welke maatregelen eventueel nodig zijn voor een goed woon- en leefklimaat voor de Poolse medewerkers. Na een uitgebreider onderzoek beslist de gemeente definitief of een woonruimtevergunning kan worden verstrekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten