Pagina's

donderdag 9 januari 2014

CDA Beuningen betrokken en eigenwijs


Het CDA Beuningen heeft woensdag In ’t Hart in Ewijk haar verkiezingsprogramma met de slogan ‘Betrokken en eigenwijs’ bekend gemaakt. Pim van Teffelen gaf, door de afwezigheid van Lijsttrekker Dave Preijers, tijdens een presentatie toelichting op de speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart dit jaar. 

Voor de slechte financiële situatie van Beuningen ziet het CDA de oplossing in het zo snel mogelijk wegwerken van de tekorten. Hierdoor dalen de rentelasten en ontstaat er op redelijke termijn weer ruimte voor noodzakelijke investeringen en nieuw beleid. Het CDA wil niet langer de inwoner laten opdraaien voor deze tekorten en wil de OZB vanaf 2016 niet meer laten stijgen dan de inflatie. 

Het aantal ouderen neemt in Beuningen de komende twintig jaar met 13% toe. Daarom wil het CDA dat Beuningen seniorenproof wordt, en moeten ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ook wil het CDA een Sociaal Beraad instellen om de armoede in de gemeente aan te pakken. Niet alleen de gemeente moet zoeken naar oplossingen om armoede aan te pakken maar ook het maatschappelijk middenveld moet volgens het CDA gesprekspartner zijn. Te denken valt aan kerken, scholen, gehandicaptenorganisaties, vrouwenorganisaties, milieubeweging en de Voedselbank. Het vroeg signaleren van armoede is belangrijk. 

Als het aan het CDA ligt dan worden voorzieningen als zwembad, sporthal en dorpshuis in de toekomst in stand gehouden. Op middellange termijn, als de financiële situatie van de gemeente verbeterd is, wil het CDA deze voorzieningen onderbrengen in een nieuw te bouwen locatie, bij voorkeur op het Asdonck terrein. De vrijgekomen locaties zijn door hun centrale ligging uitermate geschikt voor woningbouw voor ouderen. Het volledige verkiezingsprogramma van het CDA is terug te vinden op www.cda-beuningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten