Pagina's

dinsdag 1 april 2014

Iets meer klachten over gemeente in 2013


De gemeente Beuningen ontving afgelopen jaar 33 klachten. Dit is een kleine stijging ten opzichte van 2012 toen er 30 klachten werden gemeld bij de gemeente. De meeste klachten, ruim 42 procent, waren klachten uit ontevredenheid over het beleid van de gemeente en de werkwijze die daaruit voortvloeide. 

In iets meer dan 21 procent van de gevallen klaagde inwoners over het informeren en communiceren. Een trage afhandeling zorgde in ruim 16 procent voor irritatie, net als klachten over een onheuse bejegening of weinig begrip. Deze klachten hadden in de meeste gevallen te maken met zorg om de financiële situatie of gezondheid. 

In 27 van de 33 gevallen was de klager tevreden met een informeel gesprek met de gemeente en is er na het gesprek besloten geen aanklacht in te dienen. In zes gevallen kozen de klagers wel voor een formele klachtenprocedure. Drie klachten waren gegrond en één klacht was gedeeltelijk gegrond en gedeeltelijk ongegrond. Twee klachten nam de gemeente niet in behandeling. Wel nam de gemeente kennis van het signaal dat de klagers wilden afgeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten