Pagina's

donderdag 3 april 2014

Gratis rolstoel lenen in Beuningen


Inwoners van de gemeente Beuningen kunnen vanaf volgende maand gratis een rolstoel lenen. Met een geldig identiteitsbewijs en een borg van €20,- kan een rolstoel maximaal drie aaneengesloten dagen geleend worden. De gemeente wil hiermee bereiken dat mensen die minder mobiel zijn een middagje kunnen winkelen of een dagje naar de dierentuin kunnen gaan. 

Op de gemeentewerf van Beuningen aan de Van Heemstraweg staan 4 rolstoelen klaar. Zonder ingewikkelde procedures kunnen mensen langskomen om de rolstoel op te halen voor een dag of een lang weekend. Enkel een reservering van de stoel is noodzakelijk. 

Eind september 2014 wordt de pilot voor de rolstoelpool geëvalueerd. Dan wordt onder andere gekeken in welke mate gebruik gemaakt is van de rolstoelpool, of het wenselijk is om op een andere locatie in de gemeente een vergelijkbare voorziening te starten en of het aanbod van voorzieningen in een pool uitgebreid kan worden. 

Beuningen hoopt dat met deze actie minder inwoners een rolstoel voor langere tijd aanvragen. Nu gebeurt dat 50 keer per jaar. Voor langer gebruik adviseert Beuningen om naar de Thuiszorgwinkel in Nijmegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten