Pagina's

maandag 7 april 2014

CDA Beuningen verbaasd over gang van zaken coalitiebesprekingen


Zoals het er nu naar uitziet maakt het CDA geen deel uit van de coalitie in de gemeente Beuningen. Zaterdag kwam er een abrupt einde aan het overleg tussen Beuningen Nu en Morgen en het CDA. Het CDA moest via een persbericht vernemen dat BN&M gesprekken voert met D66 over een te vormen coalitie. 

“Het is erg jammer dat we dit op deze manier moeten vernemen”, aldus fractievoorzitter Fons Mentink, “Vooral omdat bij de inhoudelijke besprekingen geen belemmeringen op tafel kwamen, zijn we op z’n zachtst gezegd verbaasd dat zonder opgaaf van reden is gekozen voor D66”. 

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart nodigde BN&M de andere politieke partijen in Beuningen uit voor verkennende gesprekken over de mogelijkheden om een coalitie te vormen. In het overleg heeft CDA Beuningen gepleit voor een breed draagvlak, gezien de financiële problemen van de gemeente en de taken die op haar afkomen. Daarom wilde het CDA graag een driepartijencoalitie met BN&M en D66. Ook heeft het CDA voorgesteld dat BN&M als grootste partij verantwoordelijk zou worden voor de portefeuille financiën. 

Het CDA heeft aangekondigd om ook buiten de coalitie zich blijft inzetten voor de speerpunten uit haar verkiezingsprogramma. Er zal de komende jaren geen ruimte zijn voor niet-noodzakelijke uitgaven. Niet investeren in stenen, maar in mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten