Pagina's

woensdag 13 november 2013

Weer hoop voor zwembad De Plons


De gemeente Beuningen gaat toch onderzoeken of het mogelijk is om zwembad De plons open te houden na 2015. De gemeenteraad heeft dinsdag een motie aangenomen waarin het college gevraagd wordt te onderzoeken wat het de gemeente gaat kosten om het zwembad ook de komende jaren open te houden. De motie is ingediend door alle partijen uit de gemeenteraad. 

In februari volgend jaar hoopt het college het onderzoek klaar te hebben. Zo zullen marktpartijen worden gevraagd welke bijdrage van de gemeente nodig is en wat het onderhoud de gemeente gaat kosten. Volgens wethouder Geert Hendriks is nog steeds behoefte aan een zwembad in Beuningen omdat het aantal gebruikers ook de afgelopen periode weer is toegenomen. 

Eerder leek het er nog op dat De plons zou gaan sluiten omdat de financiĆ«le bijdrage van de gemeente zou stoppen. Zonder financiĆ«le bijdrage van de gemeente Beuningen is het niet mogelijk is de exploitatie van zwembad de Plons na 1 mei 2015 voort te zetten. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders geconcludeerd na een marktonderzoek. 


Gerelateerd(e) bericht(en)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten