Pagina's

donderdag 28 november 2013

Ook in herfst wekelijks inzameling gft-afval


De gemeente Beuningen wil de wekelijkse inzameling van gft-afval verruimen met oktober en november. Ook wil de gemeente het mogelijk maken een tweede gft-container aan te vragen. De gemeente neemt deze maatregelen omdat er door het verdwijnen van de bladkorven langer behoefte is aan een wekelijkse inzameling. 

Ook is er veel vraag naar een grotere of tweede gft-container. De tweede container gaat 50 euro kosten omdat de gemeente bang is dat er anders massaal een tweede container wordt aangevraagd. Een eenmalige bijdrage voor de extra container dwingt inwoners om af te wegen of deze container echt nodig is. 

Het gratis ophalen van gft-afval is één van de maatregelen die de gemeente Beuningen heeft genomen om de hoeveelheid restafval terug te brengen. Per jaar werd zo'n 143 kg per inwoner aan restafval geproduceerd. De hoeveelheid restafval is al gedaald met 26 kg per inwoner, vooraf was gerekend op 32 kg. In 2015 moet de hoeveelheid per inwoner zijn teruggebracht naar 100 kg en 75 kg voor 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten