Pagina's

vrijdag 8 november 2013

Beuningen aangewezen als windmolenlocatie


Provincie Gelderland heeft Beuningen aangewezen als 1 van de 27 nieuwe windmolenlocaties . Binnen de gemeente zou een windmolenpark moeten komen aan de zuidzijde van de snelweg A73 ter hoogte van het knooppunt Ewijk. Gelderland heeft dit besloten omdat het Rijk de provincies heeft opgedragen om meer windenergie te produceren. Het Rijk heeft zelfs gedreigd met claims, als de provincie hier niet aan voldoet. 

Uit overleg tussen de provincie en de gemeenten zijn er nu 27 nieuwe plekken aangewezen, waar windmolens zouden kunnen komen. De betrokken gemeenten leggen nu de nieuwe mogelijke plekken voor windmolens voor aan hun gemeenteraden. 

De provincie houdt er rekening mee dat niet alle gemeenteraden de plannen zullen steunen. Als te veel gemeenteraden weigeren in te stemmen met de nieuwe locaties, gaat de provincie zelf gebieden aanwijzen. Het gaan dan om plekken bijvoorbeeld langs snelwegen, waar volgens de provincie weinig extra overlast is voor omwonenden. 

Ook Nijmegen staat met vier locaties op het lijstje van de provincie. De locaties die in aanmerking komen voor windmolens zijn het industrieterrein Westkanaaldijk, de westzijde van de snelweg A73 aan de Bijsterhuizenstraat, een zone rondom de A73 en het terrein energiecentrale aan de Waal en havengebied TPN West.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten