Pagina's

vrijdag 23 mei 2014

Project Beuningse Plas jaren later klaar


De Beuningse Plas is vele jaren later klaar dan dat eerder de bedoeling was. Mogelijk is het project pas in 2035 afgerond, een vertraging van 9 jaar. De rede dat het project uitloopt is omdat de gemeente meer grond laat afgraven. Dit moet de gemeente 500.000 euro opleveren. 

Door de zandwinning in het gebied ten zuidoosten van Beuningen ontstaat in de toekomst een recreatieve waterplas: de Beuningse Plas. De komende jaren wordt deze plas gegraven en de omgeving ingericht. Als de waterplas klaar is kunnen inwoners van de woonwijk Beuningse Plas vanuit hun achtertuin naar de plas varen. De oost en zuidoever van de plas zijn straks bestemd voor natuur. Voor de recreatieve functie komt er aan de westoever en voor een deel aan de noordoever op het westelijke eiland een zandstrand. 

Door het uitlopen van het project komt de gemeente watersportliefhebbers tegemoet. Door de aanleg van een vaarverbinding tussen de Kreek en de Lagune kan er vanaf 2016 worden rondgevaren. 

De Beuningse plas bracht de gemeente Beuningen in grote financiƫle problemen. Door een lagere zandopbrengst leed de gemeente een verlies van 20 miljoen euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten