Pagina's

woensdag 7 mei 2014

Beuningen DOET op dinsdag 13 mei


Op dinsdagavond 13 mei gaan ondernemers, gemeente, bewoners en vrijwilligers samen allerhande klussen aanpakken om het winkelcentrum van Beuningen aantrekkelijker te maken. Burgemeester Carol van Eert en enkele wethouders zullen die avond de eerste klussen ter hand nemen en daarmee het goede voorbeeld geven. Behalve burgemeester en wethouders werden ook vrijwilligersorganisaties benaderd om een handje te helpen. En uiteraard zijn de ondernemers van het centrum zelf van de partij. 

Vanuit het verzamelpunt bij De Provence op het Julianaplein, verspreidt de groep, die naar verwachting bestaat uit tientallen ondernemers, bewoners en vrijwilligers, zich over het centrum, waarbij onderweg allerlei ‘problemen’ worden opgelost. Dat kan het wieden van onkruid zijn of het schoonspuiten van bekladde muren, maar ook het poetsen van diverse losse objecten staat op de inmiddels aardig gegroeide klussenlijst. 

Het idee voor de actie ‘Beuningen DOET!’ is ontstaan toen een aantal ondernemers de koppen bij elkaar stak om te brainstormen over de verbetering van de sfeer in het centrum. ‘Er kwamen al snel allerlei ideeën ter tafel, maar we realiseerden ons tegelijkertijd, dat er binnen de gemeente niet voldoende budget is om dat allemaal te realiseren’, aldus Loes Jongen, centrummanager bij de werkgroep van ondernemers. 

Loes Jongen hoopt dat nog veel meer mensen zich zullen aansluiten, want: ‘vele handen maken nu eenmaal licht werk en het komt úw eigen centrum ten goede’. Bewoners, bezoekers, ieders bijdrage is meer dan welkom om het centrum een ‘boost’ te geven! Wie op dinsdag 13 mei, tussen 18.00 en 20.30 uur mee wil helpen met deze ludieke actie wordt om 18.00 uur verwacht bij De Provence. Graag even van tevoren aanmelden bij Loes Jongen via 06 21867338 of loes@urbansolutions.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten