Pagina's

woensdag 4 september 2013

Detailhandel Nederland wil steun van Gemeente Beuningen


Detailhandel Nederland heeft de gemeente Beuningen steun gevraagd om nog meer economische schade te voorkomen aan de lokale detailhandel. Zo zou de gemeente moeten stoppen met het verder verhogen van de lasten voor winkeliers zoals de reclame-, precario- en onroerendezaakbelasting. En ook zou de gemeente leegstand aan moeten pakken. 

Detailhandel Nederland doet deze noodoproep omdat het winkeliers het al zwaar hebben door het veranderen van het koopgedrag van de consument en het steeds verder oplopen van de lokale lasten. Nu al staan veel winkels leeg en kan deze leegstand leiden tot een sterk gevoel van onveiligheid bij inwoners en tot ontwrichting van het lokale winkelbestand. 

Als eerste zou de gemeente de lokale lastenstijgingen een halt moeten toeroepen door dit najaar in ieder geval te kiezen voor de nullijn voor genoemde lasten die voor 2014 worden opgelegd. Ook zou de gemeente moeten besluiten om een concreet aantal slechte winkelmeters op te ruimen en de kansrijke winkelgebieden te versterken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten