Pagina's

donderdag 5 september 2013

BOVAK wil duidelijkheid stroomprijzen Beuningse kermis


De Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders heeft de gemeente Beuningen om duidelijkheid gevraagd wat betreft de energieprijzen voor de Beuningse kermis. De Bovak wil weten hoe de energieprijzen voor de kermisexploitanten in Beuningen tot stand komt en wie de prijs bepaalt. Ook wil de bond weten hoe de kosten worden doorberekend aan de kermisexploitant en welke kosten blijven voor rekening van de gemeente. 

De BOVAK heeft zich tot de gemeente gewend omdat de stroomkosten voor attracties het afgelopen jaar exorbitant zijn gestegen. Volgens de bond komt dit vooral door de uitvoering van het Kunduz-akkoord waardoor het accijnsvoordeel van Rode Diesel is verdwenen voor de diesel- aggregaten, en daarbovenop komt nog de verhoging van de BTW. 

De Bond van Kermisbedrijfshouders heeft de gemeente verzocht om de essentiële informatie inzake stroomleverancier en tarieven in de advertentie voor de kermisverpachtingen 2014 op te nemen. Met deze informatie moeten de kosten voor de kermisexploitant overzichtelijk en transparant worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten