Pagina's

vrijdag 5 juli 2013

15 miljoen voor Beuningse Uiterwaarden

De provincie Gelderland gaat 15 miljoen investeren in het project Beuningse Uiterwaarden, een onderdeel van het programma Waalweelde. Met dit programma wil de provincie de Waal meer ruimte geven om hoog water op te vangen. Wethouder Piet de Klein heeft verheugd gereageerd op dit besluit. “Hiermee wordt meer ruimte gegeven aan de rivier en bovendien een kwaliteitsimpuls geleverd aan de Beuningse Uiterwaarden”, aldus de wethouder. 

Het geld gaat allereerst gebruikt worden om een nevengeul te graven. Door deze nevengeul heeft de rivier meer ruimte bij hoogwater en verkleint het de kans de kans op overstromingen. Bovendien ontstaat zo ook ruimte voor natuurontwikkeling, voor groene recreatie en voor buitendijks bouwen. In het najaar wordt begonnen met het eerste deel van de nevengeul. 

Het bedrag van 15 miljoen euro voor de Beuningse Uiterwaarden hoort bij een totale investering van 26,7 miljoen euro in het programma WaalWeelde. Met dit geld worden de komende vier jaar zes projecten uitgevoerd. Daarnaast is er geld gereserveerd voor activiteiten die recreatie en toerisme op en langs de Waal bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten