Pagina's

donderdag 10 oktober 2013

Onenigheid gemeente en stichting generatiepark Winssen


Het gesprek tussen Stichting Generatiepark en de gemeente Beuningen is erg moeizaam verlopen. Wethouder de Klein noemt het gesprek tijdens de vergadering van de commissie ruimte “een moeizaam gesprek”. De stichting zou nog niet over een andere locatie dan het perceel op de hoek Kerkstraat/Leegstraat in Winssen willen praten en ook zou de stichting eerst duidelijk moeten maken wat ze nu precies van de gemeente verwachten. 

Anderzijds verwijt de stichting dat de wethouder tijdens het gesprek slecht voorbereid was. Volgens initiatiefneemster Léonie Overdijk zouden ze alternatieven gaan bespreken en verwachte zij daarom op zijn minst enkele voorstellen. 

Wethouder de Klein heeft inmiddels met het kerkbestuur in Winssen gesproken over een alternatieve locatie voor het generatiepark. Het kerkbestuur staat positief tegenover de komst van een park bij de huidige boomgaard en zou graag een rol spelen in de gesprekken tussen beiden partijen. 

Voor de stichting is een generatiepark op het terrein bij de kerk geen optie. De grond ligt laag in de boomgaard waardoor er kwelwater staat en ook zou het weghalen van de bomen, onderzoeken laten doen en de grond geschikt maken kosten met zich meebrengen die niet haalbaar zijn voor de stichting, aldus Léonie Overdijk.

3 opmerkingen:

  1. Wanneer het parochie bestuur wordt toegestaan hun plannen door te voeren, worden ook woningen gebouwd rond de kerk die veel beter aansluiten op het geheel waardoor het generatiepark, juist op de geplande plaats iets moois aan Winssen toevoegt. Het college kan hier eindelijk laten zien dat er iets wordt gedaan wat men echt in Winssen wil. Huizen op deze locatie zou werkleijk geen porem zijn. Ik hoop dat er een doorbraak komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijft vreemd een artikel waarin de indruk wordt gewekt dat er contact is geweest met onze projectontwikkelaar, zonder dat er contact heeft plaatsgevonden deze persoon of met bestuur en vrijwilligers van Stichting Generatiepark! Jammer, maar niets meer aan te doen!

      Verwijderen
    2. Waar lees jij dat dan...ik heb me puur aan de feiten gehouden. Want dit bericht is ontstaan uit uitspraken van de wethouder in de vergadering van de commissie ruimte van 8 oktober, en uitspraken van Léonie Overdijk in het nieuwsbericht van 30 september bij Beuningen Nieuws!

      Verwijderen