Pagina's

donderdag 24 oktober 2013

Nieuw overleg generatiepark in Winssen


Het college van burgemeester en wethouders gaat opnieuw om de tafel met de initiatiefnemers van een generatiepark in Winssen. Ook zijn alle opties, als het gaat om de locatie, nog open. Dit heeft wethouder Piet de Klein de gemeenteraad dinsdag toegezegd. 

De Winssenaren waren met een grote groep naar het gemeentehuis gekomen om de gemeenteraad hun standpunt uit te leggen en om de politiek duidelijk te maken hoe groot de steun is voor het dorpspark.  

Directeur Marieke Marcusse van basisschool De Wegwijzer sprak haar steun uit namens de school en de kinderen, voor een park op de hoek Kerkpad/Leegstraat. De kinderen sporten nu al regelmatig op die locatie die dicht bij de school ligt en veilig is te bereiken. 

Astrid Verwerda van de stichting heeft daarna de raad uitgelegd waarom de locatie bij de kerk geen optie is voor een generatiepark. Het park daar aanleggen zou veel duurder worden door het weghalen van de bomen, onderzoeken laten doen en de grond geschikt maken. Dit in tegenstelling tot de locatie leegstraat. De stichting benadrukt het jammer te vinden dat de twee andere wethouders, Geert Hendriks van Welzijn en Henk Plaizier van FinanciĆ«n zich niet direct met het onderwerp bemoeien. Omdat het niet alleen om ruimtelijke ordening gaat. Het generatiepark kan gerealiseerd worden met toezeggingen van fondsen en subsidie en kan een voorbeeld worden voor andere gemeenten. Het plan zou juist prima aansluiten bij het Coalitieakkoord van het huidige college, kansen zien, kansen grijpen, kansen bieden , aldus Astrid Verwerda.  

Het college komt na het gesprek met de stichting, op 13 november, met een voorstel. In december zal de gemeenteraad zich dan buigen over het voorstel.

Gerelateerd(e) bericht(en)
Onenigheid gemeente en stichting 
Generatiepark Winssen nog niet van tafel

1 opmerking:

  1. Wij laten Gemeente Beuningen kansen zien, willen kansen bieden om dit plan te omarmen. Het is aan de gemeente om deze kansen te grijpen!

    BeantwoordenVerwijderen