Pagina's

vrijdag 1 augustus 2014

Jeugdzorg Gelderland luidt noodklok


De jeugdzorg in Gelderland kan vanaf 1 januari volgend jaar niet gegarandeerd worden.' Dat zegt Annet van Son voorzitter van Branche Jeugdzorg Gelderland. Vrijdag moeten de gemeenten aan jeugdzorginstellingen duidelijkheid geven over budgetten, maar dat gaat bij veel gemeenten niet lukken. 

Vanaf 1 januari volgend jaar zijn gemeenten door de nieuwe zorgwet volledig verantwoordelijk voor de jeugdhulpverlening. Elke gemeente maakt hiervoor afspraken met diverse jeugdzorgorganisaties. Het kan zijn dat huidige zorgleveranciers minder werk krijgen. De klacht van deze organisaties is dat er nog onvoldoende zekerheden afgegeven zijn door gemeenten waardoor ze aan het einde van het jaar in de problemen kunnen komen. 

Volgens de Branche Jeugdzorg Gelderland kunnen veel gemeenten pas in november van dit jaar echt zekerheid geven. Deze onzekerheid kan er volgens Annet van Son voor zorgen dat sommige zorg straks niet meer geleverd kunnen worden. 

Ook Bureau Jeugdzorg kreeg tot nu toe geen duidelijkheid van gemeenten. Staatssecretaris Teeven heeft dit wel van de gemeenten geƫist. Mocht dit alsnog niet gebeuren dan gaat de Staatssecretaris een bestuurlijke aanwijzing geven richting de betreffende gemeenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten